Hej Verden!

Hej Verden!

Ca. 5,5 millioner mennesker bor i lille DK – af dem er 500.000 psykisk sårbare.

Photobucket
PsykiatriFonden blev oprettet i 1996. PsykiatriFondens formål er at nedbryde tabuer og fordomme om psykisk sygdom og psykiske problemer….

MEN så sent som 8. juni 2012 kunne man læse på DR.dk at :

“Hver tredje psykiatri-patient har kriminel fortid”

 

Det her berømte “tabu”… hvad er det nu det betyder ?

I dagligsproget har tabu nærmest fået betydningen “det, vi ikke taler om”, eller fordi at det vil rippe op i en dårlig oplevelse, en eller flere, prøver at glemme. Man kan sige, at man udviser hensyntagen overfor en eller flere, ved ikke at tale om “det” der er tabu. De tilstedeværende ved et selskab, eller i en gruppe af personer, vælger helt bevidst, ikke at tale om en begivenhed, et emne eller en person, – det er “tabu”, at omtale begivenheden emnet eller personen. At gruppen eller selskabet ikke omtaler det, der er tabu, behøver ikke bygge på aftaler. Det er bare almindelig pli eller høflighed eller af respekt, for en af de tilstedeværende, som måske har et problem eller har haft en grim oplevelse, og derfor vil blive unødigt ked af det hvis emnet omtales( altså det der er tabu). At hændelser, emner eller personer er tabu, i en personkreds og at vi respekterer disse personer ved ikke at omtale det der er “tabu”, afholder os dog ikke fra at tale om emnet eller hændelser, når vi er sammen med andre.

Der er ikke noget at sige til, at verden og samfundet er en “roller-coaster ride” for sådan nogle som os. Ikke nok med vi har et ansvar for at være åbne omkring vores sårbarhed for at skabe større rummelighed i samfundet og på arbejdsmarkedet, men det forventes også af os, at vi bryder med almindelig høflighed & pli og udviser totalt respektløshed i forhold til begrebet normalitet.

 

Photobucket

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej Verden!